2009. április 15., szerda

Orgonapárbaj a Művészetek Palotájában

Sok szeretettel várnak a rendezők minden kedves érdeklődőt, egy újabb orgonás kalandra, élményre, egy rendhagyó orgonahangversenyre.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona tanszékének orgonahangversenye Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, 2009. április 20. 18:00

Rendhagyó koncerten mutatkozik be a Zeneakadémia orgonatanszéke a Művészetek Palotája orgonáján: a növendékek két csapata méri össze egymással tudását a Budapesttől Párizsig tartó fiktív zenetörténeti útvonalon. "Budapestről" Koloss István egyik művének előadásával indítja a versenyt Ruppert István, hogy aztán "Párizsban" Pálúr János és Fassang László közös improvizációja fogadja a versenyzőket. E két végpont között Bécs-Velence-Versailles, illetve Kismarton-Mühlhausen-Lipcse útvonalon jut el a francia fővárosba a két csapat, az orgonairodalom legnagyobb alakjainak szellemét megidézve Bachtól Mendelssohnon át Franckig és Messiaenig. A "párbaj" során színre lép a tanszék valamennyi növendéke, s hogy az úton se ők, se a közönség ne vesszenek el, arról az idegenvezető, Fazekas Gergely zenetörténész gondoskodik.

A koncertre ingyenes jegyek kapahatóak a Zeneakadémián és a Művészetek Palotájában, valamint az ismert jegypénztárakban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése